København 1800-2000 – Demokratiet

På denne byvandring fortæller historiker Christian Holm Donatzky om perioden 1800-2000, hvor demokratiet bliver indført i Danmark og København. København bliver et kulturelt centrum med personligheder som H.C. Andersen og Bertel Thorvaldsen. Byportene brydes ned og voldene nedlægges. Byen summer af kultur og debat. Danmark er i konflikter med stormagterne Storbritannien og Tyskland.

Fra Højbro Plads går turen først forbi Christiansborg, hjemsted for det nationale demokrati. Vandringen fortsætter ad Rådhusstræde, hvor vi passerer det tidligere rådhus og nuværende byret. Herefter går rundvisningen til Nørregade med Københavns domkirke – Vor Frue Kirke og kvarteret, der blev hårdest ramt af briternes bombardement. Gåturen fortsætter ad Studiestræde til byens store forlystelseskvarter på Axeltorv og Jernbanegade med Palads, Scala, Tivoli, Cirkusbygningen og Dagmar. Turen slutter på Rådhuspladsen, hvor det lokale demokrati har hjemme i Martin Nyrops rådhus.

Denne byvandring i København om perioden 1800-2000 og indførslen af demokratiet kan bestilles som privat gruppetur hele året rundt. Se mere under gruppeture. Programmet for de åbne byvandringer i København og Helsingør kan ses under historiske byvandringer