1800-tallets København – Bertel Thorvaldsen

På denne byvandring i København fortæller historiker Christian Holm Donatzky om Bertel Thorvaldsen – hans liv og karriere, der bragte ham til Italien, hvor han var i mere end 40 år. I Danmark var billedhuggeren kongen af guldalderen og blev fejret som ingen anden. Flere af bestillingerne i København fik han pga. de katastrofer, der lagde en del af København i aske.

Turen begynder på Charlottenborg, hvor Thorvaldsen havde æresbolig, da han kom hjem til Danmark, og hvor han studerede som ung. Rundvisningen går forbi flere af de steder, Thorvaldsen boede i København i Ny Adelgade, Grønnegade, Brøndstræde og Åbenrå. Vandringen kommer også forbi stedet, hvor Borups selskab – som Thorvaldsen var medlem af – holdt til. Vi går ind i Vor Frue Kirke, som Thorvaldsen leverede skulpturer til. Gåturen slutter ved Thorvaldsens Museum, der blev rejst til at huse Thorvaldsens skulpturer, som han donerede til København.

Denne byvandring i København om Bertel Thorvaldsen kan bestilles som privat gruppetur hele året rundt. Se mere under gruppeture. Programmet for de åbne byvandringer i København og Helsingør kan ses under historiske byvandringer.