1900-tallets København – Første Verdenskrig

På denne byvandring fortæller historiker Christian Holm Donatzky om København under Første Verdenskrig. Selvom Danmark ikke deltog i krigen, blev Danmark og København påvirket. Der var kriser med vareknaphed og arbejdsløshed, men også udvikling, hvor kvinder fik valgret, og staten for første gang førte fordelingspolitik med en række reguleringer og sociale tiltag.

Fra Højbro Plads går turen forbi Christiansborg, som Folketinget rykkede ind i i 1918. Undervejs kommer vandringen også forbi Axeltorv, hvor gullaschbaronerne lod sig fornøje af populære revyer i Scala, og hvor Palads Teatret blev bygget som moderne biograf. Rundvisningen går over Boulevardbanen, som blev bygget under krigen, og som betød et stort fremskridt for togtrafikken. Gåturen slutter på Staunings Plads. Stauning spillede både som minister og medlem af Borgerrepræsentationen en vigtig rolle i den politiske krise i Danmark, som fulgte i Første Verdenskrigs fodspor.

Denne byvandring om København under Første Verdenskrig kan bestilles som privat gruppetur hele året rundt. Se mere under gruppeture. Programmet for de åbne byvandringer i København og Helsingør kan ses under historiske byvandringer.

Se indslag om turen i Lorry her.