København 1800-2000 – Frederik 7.

På denne byvandring i København fortæller historiker Christian Holm Donatzky om Frederik 7. I Frederik VII’s regeringstid blev Grundloven vedtaget, Danmark var i krig med Det Tyske Forbund og voldene faldt i København. På turen bliver deltagerne ført ind i perioden 1800-2000, mens man hører om Frederiks begivenhedsrige liv.

Fra Højbro Plads går turen først til Christiansborgs Slotskirke, hvor Frederik blev konfirmeret og gift første gang. Dernæst til Frederik VII’s rytterstatue, rejst til minde om Grundlovens giver. Dernæst rundt om Christiansborg – Frederik er den eneste konge, der boede på det 2. Christiansborg. Gåturen fortsætter over Marmorbroen og ad Rådhusstræde til Nytorv med det tidligere rådhus og nuværende byret. Rundvisningen fortsætter til Vimmelskaftet, hvor Louise Rasmussen havde sin butik. Hun blev senere gift med Frederik og blev Grevinde Danner. Vandringen fortsætter ad Nørregade og Studiestræde og slutter turen på Rådhuspladsen.

Denne byvandring om København 1800-2000 og Frederik 7. kan bestilles som privat gruppetur hele året rundt. Se mere under gruppeture. Programmet for de åbne byvandringer i København og Helsingør kan ses under historiske byvandringer