København 1800-2024 – H.C. Andersen

På denne byvandring i København fortæller historiker Christian Holm Donatzky om perioden fra 1800 til i dag med særlig fokus på H.C. Andersen. København bliver et kulturelt centrum, hvor H.C. Andersen kæmper for at blive anerkendt efter ankomsten til byen i 1819. Byportene brydes ned og voldene nedlægges. Byen summer af kultur og debat. Demokratiet bliver indført i Danmark og København. Danmark er i konflikter med stormagter i Europa – Storbritannien og Tyskland.

Fra Højbro Plads går turen først til området omkring Nikolaj Plads, hvor H.C. Andersen boede som ung mand. Dernæst forbi Christiansborg, hjemsted for det nationale demokrati. Gåturen fortsætter ad Rådhusstræde, hvor vandringen passerer det tidligere rådhus og nuværende byret. Til Nørregade med Københavns domkirke – Vor Frue Kirke og kvarteret, der blev hårdest ramt af briternes bombardement. Rundvisningen går ad Studiestræde til Vester Voldgade. Herfra kan vi se over mod Dagmarhus, det tyske hovedkvarter under besættelsen af Danmark. Turen slutter på ved H.C. Andersen-statuen på Rådhuspladsen.

Denne byvandring i København om perioden 1800-2024 og H.C. Andersen kan bestilles som privat gruppetur hele året rundt. Se mere under gruppeture. Programmet for de åbne byvandringer i København og Helsingør kan ses under historiske byvandringer