1800-tallets København – Købke og Marstrand

På denne byvandring i København fortæller historiker Christian Holm Donatzky om de to store guldaldermalere Christen Købke og Wilhelm Marstrand. Begge var sønner af bagermestre i København. De studerede sammen under Eckersberg, blev nære venner, men deres liv, karrierer og malerier var meget forskellige. København var ved at sprænges inden for voldene, og enevælden vaklede.

Fra Højbro Plads går turen omkring Nikolaj Plads, der var præget af slagterudsalget. Rundvisningen går til Kongens Nytorv og Charlottenborg, hvor Købke og Marstrand terpede perspektivlære af Eckersberg, og Marstrand senere fik professorbolig. Gåturen fortsætter ad Gothersgade og ind i Kongens Have. Vandringen går forbi Statens Museum for Kunst og hilser på statuen af Marstrand. Derefter langs med voldområdet, der blev nedlagt i 1870’erne. Turen passerer arbejderboligerne i Kartoffelrækkerne og slutter ved Sortedamssøen, hvor Købke boede og malede mange af sine mest kendte malerier.

Denne byvandring i København om Christen Købke og Wilhelm Marstrand kan bestilles som privat gruppetur hele året rundt. Se mere under gruppeture. Programmet for de åbne byvandringer i København og Helsingør kan ses under historiske byvandringer.