Byvandring i 1700-tallets København – Enevælden

På denne byvandring fortæller historiker Christian Holm Donatzky om København i 1700-tallet under Enevælden. København bliver hærget af to voldsomme brande i 1728 og 1795, og mange af Københavns bygninger blev bygget i tiden herefter. Byen er præget af de store bygningsprojekter under Enevælden, mens de kulturelle og politiske strømninger påvirkes af oplysningstidens Frankrig. Storhandel og slavehandel skaber velstand. I epidemien i 1711 dør en trediedel af befolkningen.

Byvandring i København om Enevælden

Hvor går rundvisningen hen?

Fra Højbro Plads går turen først ad Laksegade, genopbygget efter branden i 1795. Dernæst til Kongens Nytorv – byens kulturelle centrum i 1700-tallet. Fra Nyhavn fortsætter vandringen til Frederiksstaden, anlagt i 1750’erne og opkaldt efter den enevældige konge Frederik V. Gåturen går ad Amaliegade til Amalienborg. Oprindeligt bygget til adelsfamilier, men siden 1794 kongelig residens. Vi går til havnefronten med de store pakhuse og vender tilbage til Ameliegade, hvor rundvisningen passerer Frederiks Hospital og kleinsmed Morten Farums gård. Turen slutter i Fredericiagade med det gamle operahus.

Hvornår finder gåturen sted?

Turen går fra Højbro Plads ved rytterstatuen af Absalon hver lørdag kl. 12 i juli. Prisen er 120 kr. per person, der kan betales kontant eller med MobilePay på dagen eller på forhånd med kort her:

Det er muligt at bestille denne byvandring om København i 1700-tallet under Enevælden som privat gruppetur hele året rundt. Se mere under gruppeture. Se hele programmet for de åbne byvandringer i København og Helsingør under historiske byvandringer.