Byvandring i 1900-tallets København – Niels Bohr

På denne byvandring i København fortæller historiker Christian Holm Donatzky om Niels Bohr – Danmarks største videnskabsmand i 1900-tallet. I 1922 modtog Niels Bohr Nobelprisen i fysik for sin indsigt i atomernes struktur. Han blev et fyrtårn i den internationale fysikverden, gjorde København til et centrum for kvantefysik og var med til at ændre vores verdensbillede. De nye opdagelser i fysikken ændrede samfundet. Under 2. Verdenskrig måtte han flygte, og selvom han var involveret i arbejdet med at fremstille atombomben, var han optaget af åbenhed mellem nationerne.

Byvandring i København om Niels BohrHvor går rundvisningen hen?

Fra Højbro Plads går turen først forbi Bohrs fødehjem på Ved Stranden. Gåturen fortsætter til Nationalmuseet – Bohr sad med i den komité, der stod for indsamlingen til udvidelsen af museet. Dernæst går rundvisningen forbi Videnskabernes Selskab, som Bohr havde en livslang tilknytning til, og han var selskabets formand i 23 år. Byvandringen fortsætter til Hovedbanegården, hvor Bohr modtog fysikere som Einstein og Schrödinger. Vandringen går videre til Rådhuspladsen og Frue Plads foran Københavns Universitet, hvor turen slutter ved busten af Niels Bohr.

Det er muligt at bestille denne byvandring om Niels Bohr som privat gruppetur hele året rundt. Se mere under gruppeture. Programmet for de åbne byvandringer i København og Helsingør kan ses under historiske byvandringer.