København 1800-2000 – Københavns Bombardement 1807

På denne byvandring fortæller historiker Christian Holm Donatzky om Københavns historie i perioden 1800-2000 med særlig fokus på Københavns bombardement i 1807, hvor briterne bombede civilbefolkningen og konfiskerede flåden. I tre nætter mellem den 2. og 5. september 1807 regnede bomberne ned over København. Det var et chok for københavnerne, og konsekvenserne blev fatale.

Fra Højbro Plads går turen først forbi Christiansborg, hjemsted for det nationale demokrati, der blev indført i perioden. Rundvisningen fortsætter ad Rådhusstræde, hvor vi passerer det tidligere rådhus og nuværende byret. Gåturen fortsætter til Vor Frue Kirke, der blev brugt som skydeskive af briterne. Vandringen går ad Fiolstræde og Nørregade, der var de gader, der blev hårdest ramt af briternes bombardement. Vi fortsætter ned ad Studiestræde og slutter turen på Rådhuspladsen, hvor det lokale demokrati har hjemme i Martin Nyrops rådhus.

Denne byvandring om Københavns Bombardement i 1807 kan bestilles som privat gruppetur hele året rundt. Se mere under gruppeture. Programmet for de åbne byvandringer i København og Helsingør kan ses under historiske byvandringer