1600-tallet - Handlens København

Byen er præget af Christian IV's byggeprojekter og af forsøget på at gøre København til en faktor i den internationale handel. Målet er en positiv handelsbalance. Byen bliver udvidet med bydelen Christianshavn, der ligesom meget andet er inspireret af Nederlandene, den førende handelsmagt.

Fra Højbro Plads går turen først til Børsen, symbolet på byens storhandel. Forbi flådens kirke på Bremerholm og over Knippelsbro til Christianshavn, der blev anlagt i 1600-tallet. Her går vi ad Strandgade med flere købmandsgårde fra 1600-tallet. Videre ad Bådmandsstræde og St. Annæ Gade til kanalens Overgader. Vi passerer torvet, hvor Børnehuset lå og fortsætter til Vor Frelser Kirke, der blev bygget ved 1600-tallets slutning. Vi fortsætter ud til volden for at få et indtryk af fæstningen omkring Christianshavn, der gjorde Københavns fæstning komplet. Turen slutter ved Lille Mølle på volden.

Turen går fra Højbro Plads ved rytterstatuen af Absalon hver lørdag kl. 12 i juni.
Det er muligt at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. den som privat gruppetur hele året rundt. Se mere under gruppeture.

Se indslag om turen i Lorry her.