1800-tallet - Købkes og Marstrands København

History Tours fejrede i 2010 200-året for de to store guldaldermalere Christen Købke og Wilhelm Marstrand. Begge var sønner af bagermestre i København. De studerede sammen under Eckersberg, blev nære venner, men deres liv, karrierer og malerier var meget forskellige. København var ved at sprænges inden for voldene, og enevælden vaklede.

Fra Højbro Plads går turen omkring Nikolaj Plads, der var præget af slagterudsalget. Vi går til Kongens Nytorv og Charlottenborg, hvor Købke og Marstrand terpede perspektivlære af Eckersberg, og Marstrand senere fik professorbolig. Vandringen fortsætter ad Gothersgade og ind i Kongens Have. Vi går forbi Statens Museum for Kunst og hilser på statuen af Marstrand. Derefter langs med voldområdet, der blev nedlagt i 1870'erne. Turen passerer arbejderboligerne i Kartoffelrækkerne og slutter ved Sortedamssøen, hvor Købke boede og malede mange af sine mest kendte malerier.

Vandringen i Købkes og Marstrands København kan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. som privat gruppetur hele året rundt. Se mere under gruppeture.