1800-tallet - Grænseløse København

København er et kulturelt centrum, hvor H.C. Andersen kæmper for at blive anerkendt. Byen vokser, og byportene og voldene nedlægges. Man forsøger at gøre noget ved de store sundhedsproblemer, der er forårsaget af dårlig hygiejne og dårlige boligforhold. Arbejderbevægelsen opstår.

Fra Højbro Plads går turen omkring Nikolaj Plads, der er præget af slagterudsalget. Vandringen fortsætter ad Østergade med de mange butikker til Ny Østergade, anlagt i stedet for en af de beskidte gyder. Turen fortsætter ned ad Gothersgade forbi byens første elektricitetsværk. Herfra ind i Kongens Have, et populært mødested for københavnerne også i 1800-tallet. Vi ser på Københavns første kommuneskole i Sølvgade. Turen går langs med de nedlagte voldområder med Østre Anlæg og Botanisk Have på hver side. Vi passerer arbejderboligerne i Kartoffelrækkerne. Turen slutter ved Sortedams Søen.

Turen går fra Højbro Plads ved rytterstatuen af Absalon hver lørdag kl. 12 i august.
Det er muligt at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. den som privat gruppetur hele året rundt. Se mere under gruppeture.

Se indslag om turen i Lorry her.