1900-tallet - Folkets København

I 1900-tallet kommer demokratiet til at gælde alle voksne mennesker. Mænd og kvinder af alle lag får mulighed for at få indflydelse på de politiske beslutninger, lokalt og nationalt. Mellemkrigstiden betyder nybrud inden for arkitektur, kultur og arbejdsmarked. Efter den mørke tid under den tyske besættelse i 1940-1945 bliver frigørelse et nøgleord i debat og politik.

Fra Højbro Plads går turen forbi Christiansborg, hjemsted for det nationale demokrati. Vi fortsætter ad Stormgade og Vester Voldgade til Rådhuspladsen, hvor bystyret har hjemme. Vi går ad Jernbanegade og passerer forlystelseskvarteret med Dagmar, Cirkusbygningen, Palads, Tivoli og Scala, hvor københavnerne brølede i 20'erne. Vi går forbi Hovedbanegården, byens trafikale centrum. Vi går til Halmtorvet, hvor vi får et godt indtryk af mangfoldigheden i København. Vi runder Den Brune Kødby med kvægtorvet inden vi slutter ved den funktionalistiske Hvide Kødby, slagternes centrum.

Det er muligt at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. den som privat gruppetur hele året rundt. Se mere under gruppeture.

Se indslag om turen i Lorry her.