Pressemeddelelse udsendt den 28. marts 2022.

History Tours starter jubilæumssæson i Helsingør

 

History Tours indleder den 20. sæson med byvandringer i Middelalderens Helsingør hver lørdag i april kl. 12 fra Havnepladsen ved Sveasøjlen.

History Tours åbner sæsonen lørdag den 2. april med en byvandring om 1400-tallets Helsingør.  I 1400-tallet voksede Helsingør fra at være en lille by til at blive en af Danmarks største og vigtigste byer. Helsingørs udvikling til en blomstrende handelsby var ikke mindst takket være Øresundstolden. Skibe fra hele Europa lagde vejen forbi Helsingør, og byen var international som ingen anden by i Danmark. Byvandringen markerer begyndelsen på History Tours’ 20. jubilæumssæson. 

Historiker Christian Holm Donatzky, der er guide på vandringen, siger:

”Når man tænker på starten, hvor jeg var glad, hvis et par stykker dukkede op, er det vildt at tænke på, hvor mange tusinder, jeg nu har haft med på turene. Hele idéen med at starte History Tours var at formidle historien på en levende måde, og det er stadig det, der giver energi til at fortsætte. Det er en stor glæde at mærke responsen fra gæsterne. Da jeg havde 10-års jubilæum, regnede jeg ud, at jeg på byvandringer havde gået en distance, der svarer til Danmark til Ækvator – nu må jeg været nået til Sydafrika.”

Turen starter på Havnepladsen ved Sveasøjlen hver lørdag kl. 12 i april. Fra Havnepladsen går vandringen ad den middelalderlige Gl. Færgestræde. Turen går omkring markante bygningsværker som Skt. Olai Kirke og Karmeliterklosteret fra 1400-tallet – hvidebrødrenes gamle kloster er det bedst bevarede kloster i Skandinavien. Der var tre klostre i 1400-tallets Helsingør, så byen har vrimlet med munke i forskelligt farvede kutter. Turen slutter ved Kronborg, der er bygget uden på Erik af Pommerns gamle slot Krogen.

Sæsonkort til Danmarkshistorien

Turen om 1400-tallets Helsingør er første tur i History Tours’ sæsonhjul, hvor Danmarkshistorien bliver fortalt på 6 forskellige vandringer. Fra maj flytter vandringerne til København, og så kan man følge hele Danmarkshistorien op til vor tid i løbet af året – et århundrede per måned. History Tours tilbyder sæsonkort til alle 6 ture – et kort til 600 års historie fortalt i 6 levende kapitler. Prisen for en enkelt vandring er 120 kr. og for sæsonkort 480 kr.

———————-

History Tours’ program 2022, gåture på dansk:
Hver lørdag kl. 12:
April: 1400-tallets Helsingør – Middelalderen
Maj: 1500-tallets København – Reformationen
Juni: 1600-tallets København – Renæssancen
Juli: 1700-tallets København – Enevælden
August: 1800-tallets København – Guldalderen
September: 1900-tallets København – Niels Bohr

Mødested i Helsingør: Havnepladsen ved Sveasøjlen.
Mødested i København: Højbro Plads ved rytterstatuen af Absalon.
Byvandringerne varer ca. 1½ time. Prisen er 120 kr. per person per vandring. Prisen for sæsonkort er 480 kr.
Bestilling er ikke nødvendig på de åbne ture. Det er muligt at bestille gruppeture, foredrag og events hele året rundt.

Yderligere oplysninger og interview:
Christian Holm Donatzky, historiker, cand.mag. Tlf. 28 49 44 35. www.historytours.dk