Pressemeddelelse udsendt den 28. marts 2021.

Gå på byvandring i middelalderens Helsingør

 

Hør om Erik af Pommern, handel og munke, når History Tours åbner sæsonen med byvandringer om 1400-tallets Helsingør hver lørdag i april kl. 12 fra Havnepladsen ved Sveasøjlen.

 

History Tours åbner sæsonen lørdag den 3. april med en byvandring om middelalderens Helsingør. For 600 år siden var Erik af Pommern konge i hele Skandinavien. Erik af Pommern fik enorm betydning for Helsingør, da han indførte Øresundstolden og gjorde Helsingør til stedet for opkrævningen af tolden. Dermed voksede Helsingør fra en lille by til at blive en af rigets vigtigste købstæder, og købmænd fra hele Europa kom forbi Helsingør. Tilmelding er påkrævet på info@historytours.dk, da der er forsamlingsloft.

Historiker Christian Holm Donatzky, der er guide på vandringen, siger:
”Det er frustrerende, at byvandringer tilsyneladende er omfattet af forsamlingsloftet. Det foregår udendørs, hvor der er minimal smitterisiko, men det virker som om, at vi er en overset branche. Men nu starter jeg alligevel sæsonen, og så håber jeg, at der er mange, der har lyst til at købe sæsonkort, som giver førsteret til byvandringerne. Jeg glæder mig til at gå byvandringer i Helsingør, som nærmest er den perfekte by at gå på byvandring i. Den er helt unik i Danmark, når det kommer til bevarede bygninger.”

Turen starter på Havnepladsen ved Sveasøjlen hver lørdag kl. 12 i marts. Fra Havnepladsen går vandringen ad den middelalderlige Gl. Færgestræde. Turen går omkring markante bygningsværker som Skt. Olai Kirke og Karmeliterklosteret fra 1400-tallet – hvidebrødrenes gamle kloster er det bedst bevarede kloster i Skandinavien. Der var tre klostre i 1400-tallets Helsingør, så byen har vrimlet med munke i forskelligt farvede kutter. Turen slutter ved Kronborg, der er bygget uden på Erik af Pommerns gamle slot Krogen.

Sæsonkort til Danmarkshistorien
Turen om 1400-tallets Helsingør er første tur i History Tours’ sæsonhjul, hvor Danmarkshistorien bliver fortalt på 6 forskellige vandringer. Fra maj flytter vandringerne til København, og så kan man følge hele Danmarkshistorien op til vor tid i løbet af året – et århundrede per måned. History Tours tilbyder sæsonkort til alle 6 ture – et kort til 600 års historie fortalt i 6 levende kapitler. Alle kan tilmelde sig byvandringerne, men sæsonkortholdere har førsteret. Prisen for en enkelt vandring er 120 kr. og for sæsonkort 480 kr.
———————-
History Tours’ program 2021, gåture på dansk:
Hver lørdag kl. 12:
April: 1400-tallets Helsingør – Middelalderen
Maj: 1500-tallets København – Reformationen
Juni: 1600-tallets København – Leonora Christina
Juli: 1700-tallets København – Enevælden
August: 1800-tallets København – Guldalderen
September: 1900-tallets København – Folkestyre

Mødested i Helsingør: Havnepladsen ved Sveasøjlen.
Mødested i København: Højbro Plads ved rytterstatuen af Absalon.
Byvandringerne varer ca. 1½ time. Prisen er 120 kr. per person per vandring. Prisen for sæsonkort er 480 kr.
Bestilling på info@historytours.dk. Det er muligt at bestille gruppeture og events hele året rundt.

Yderligere oplysninger og interview:
Christian Holm Donatzky, historiker, cand.mag. Tlf. 28 49 44 35. www.historytours.dk