Pressemeddelelse udsendt den 8. juni 2020

Byens historie bliver levende igen

 

History Tours glæder sig til at byde gæster velkommen på byvandringer i København lørdag og i Helsingør søndag resten af weekenderne i juni.

Endelig! Efter grænsen for forsamlinger er hævet, kan History Tours for alvor komme i gang med byvandringerne. De sidste tre weekender i juni bliver der fuld tryk på rundvisningerne. Om lørdagene handler det om 1600-tallets København, som var en tid, hvor den nederlandske renæssance satte sit præg på byen. Om søndagene gennemføres byvandringer i Helsingør, som er blevet flyttet til dette tidspunkt pga. Covid-19-pandemien. Her er der fokus på 1400-tallet, hvor Helsingør blev en af landets vigtigste byer.

Historiker Christian Holm Donatzky, der er guide på byvandringerne, jubler over åbningen:
”Det bliver så godt for alvor at komme i gang med at formidle Danmarkshistorien på byvandringer. Det er det, jeg brænder for, og nu er det heldigvis muligt igen. Det er nogle spændende perioder, byvandringerne i juni handler om – de blev meget definerende for de to byers identitet. Erik af Pommern forvandlede Helsingør med Øresundstoldens indførsel, og Christian 4. gjorde København til en by af internationalt format og fordoblede byens størrelse.”

Byvandringen i København starter på Højbro Plads ved rytterstatuen af Absalon hver lørdag kl. 12 i juni. Fra Højbro Plads går turen til Christianshavn, der blev anlagt i 1600-tallet, og hvor mange 1600-tals bygninger er bevaret. Turen slutter på Christianshavns Vold – en del af Københavns befæstning.

Byvandringen i Helsingør starter på Havnepladsen ved Sveasøjlen kl. 12 de tre sidste søndage i juni (14/6, 21/6 og 28/6). Fra Havnepladsen går turen bl.a. forbi de store middelalderbygninger – Skt. Olai Kirke og Vor Frue Kloster. Turen slutter ved Kronborg, der er bygget uden på Erik af Pommerns gamle slot Krogen.

Prisen er 100 kr. per person, der kan betales kontant eller med MobilePay.
———————-
History Tours’ program 2020, ture på dansk:
De sidste tre søndage i juni kl. 12: 1400-tallets Helsingør – Middelalderen
Hver lørdag kl. 12:
Maj: 1500-tallets København – Reformationen
Juni: 1600-tallets København – Renæssancen
Juli: 1700-tallets København – Enevælden
August: 1800-tallets København – Guldalderen
September: 1900-tallets København – Påskekrisen

Mødested i Helsingør: Havnepladsen ved Sveasøjlen.
Mødested i København: Højbro Plads ved rytterstatuen af Absalon.
Byvandringerne varer ca. 1½ time. Prisen er 100 kr. per person per vandring. Prisen for sæsonkort er 400 kr.
Bestilling er ikke nødvendig. Det er muligt at bestille gruppeture og events hele året rundt.
Christian Holm Donatzky har medvirket i Historiequizzen på DRK.

Yderligere oplysninger og interview:
Christian Holm Donatzky, historiker, cand.mag. Tlf. 28 49 44 35. www.historytours.dk