Byvandring i 1500-tallets København – Reformationen
På denne byvandring fortæller historiker Christian Holm Donatzky om København i 1500-tallet og Reformationen. Den første del af 1500-tallet er præget af religiøse stridigheder. De er udgangspunktet for borgerkrigen Grevens Fejde i 1530’erne, hvor de københavnske borgere har en central placering. Efter borgerkrigen bliver Reformationen gennemført og det dansk-norske rige lutheransk, og det får konsekvenser for udviklingen af samfundet.
Hvor går rundvisningen hen?
Fra Højbro Plads går turen til Bremerholmen, hvor flådens værft blev bygget. Dernæst forbi Kong Hans’ Vingård i Vingårdstræde. Vi går til Nikolaj Kirke, der var reformationens centrum i København. Vandringen går over Amagertorv, fiske- og grønttorvet, til Helligåndshuset, en del af Helligåndsklostret. Dernæst til Gråbrødre torv, hvor byens største kloster lå. Herfra fortsætter rundvisningen til Gammeltorv og videre ad Nørregade til Frue Plads med universitetsområdet, hvor den gamle bispegård lå. Gåturen går forbi Skt. Peders Kirke, byens ældste. Turen slutter på Jarmers Plads ved Jarmers Tårn, en rest af fæstningen fra 1520’erne.
Hvornår finder gåturen sted?
Turen går fra Højbro Plads ved rytterstatuen af Absalon hver lørdag kl. 12 i maj. Prisen er 125 kr. per person, der kan betales kontant eller med MobilePay på dagen eller med kort på forhånd.
Det er muligt at bestille denne byvandring om København i 1500-tallet og Reformationen som privat gruppetur hele året rundt. Bestil på info@historytours.dk og se mere under gruppeture. Se hele programmet for de åbne byvandringer i København og Helsingør under historiske byvandringer.